Owkeee another Japanese Update!

Kon wan ba Piepels!

 

Hier Mike-San met het nieuws uit het land van de rijzende zon, stinkende vis en zoete broodjes!  Ohhh ik was een dagje dood ziek sorry voor de vorige email maar ben weer stukken beter, maar dat stuk komt later lekker uitgebreid met details..
Uhhh als je 18 jaar of jonger bent, die stukken niet lezen en zeker niet thuis uitproberen!

Read more >

Nichi San, Yon, Go and Roku

Kon wan ba Piepels!

Hier Mike met het rapport uit Nihon! Het is hier echt fantastisch weer, Patrick heeft z’n voorhoofd verbrand (niet te verwarren met voorhuid), ik begin nog niet echt bruin te worden, maar doe m’n best! Het is hier elke dag rond de 20 graden en we vermaken ons prima, al is de taalbarriĆØre nog steeds heel groot, we zijn niet bang om het te proberen en we beginnen gewoon met “Ego wa dekimasu ka” (spreek je Engels) dan is het antwoord toch altijd Iee (Nee), maar alsnog gewoon de vraag stellen in het Engels, ook wel bekend als Internationaal Engels, harder en langzamer hahaha.. nee langzaam beginnen de standaard zinnen al goed te komen.

Read more >

Nihon.. Day Ichi, Ni to San

Konnichiwa!

Hier, Mike met het nieuws uit Nihon-Ji!
Waar was ik gebleven… oh ja… Hong Kong.. ik voel me ontzettend groot en lach om de stewardessen die Pinkie en Mango heten. Maar ja, Mike is ook niet alles -grin- šŸ˜‰ Na een hele lange 6 a 7 uur wachten op Hong Kong, eindelijk… we mogen het vliegtuig naar Fukuoka in (dat was mooi omdat we ECHT de Chinese omroepberichten zat waren… het is NIET cool om computers Chinese dingen te laten uitspreken, want je krijgt er ECHT koppijn van). 

Read more >

First day in the land of the rising sun

Mount Fuji and Shinkansen Bullet Train , Japan

Hello all,

Welkom bij de eerste brief van de vakantie gangerz naar Japan.
Helaas nu nog vanuit het vochtige Hong Kong. Maandagochtend, rond een uur of 9, ik word lekker gewekt door een wekker en een zonnetje op m’n bolletje! Na rustig wakker te worden met een bak koffie en een peukie begint het telefoongerinkel van allemaal goede vrienden die me nog een prettige reis willen wensen. 9:30, m’n oudertjes komen het pand binnen met de artikelen die gebruikt gaan worden om m’n buren lastig te vallen (te weten een gitaar en andere instrumenten van vereniging-van-eigenaren-protest-tegen-Mike-syndromen). Rond een uur of 9:45 gaan we richting het Hol der Luchtschepen aka Schiphol, geruim op tijd komen we aan om lekker onze zooi te dumpen bij de balie, heerlijk van die grote tas af te zijn, met een hersenspinsel of ik de mooie nog-maagdelijke-tas ooit nog eens terug krijg te zien.

Read more >