Thai temple

Bangkok

Zo en dan zit je dus opeens in Thailand! En de eerste 10 uur zijn me goed bevallen! De vlucht viel erg mee, hoewel het een beetje matig vliegtuig was. Niks geen luxe grote stoelen en een eigen schermpje met een reeks aan films. Ik moest het doen met beeldschermen in het middenpad (en ik zat “lekker” bij een raampje) met daarop The Nanny, Mr Been, stomme lachfilmpjes en uiteindelijk een film, maar dat was eigenlijk niet te volgen. Ik heb me dus vermaakt met de Viva, het Bangkok boekje, m’n IPod en uiteindelijk het raampje om m’n hoofd tegen aan te leggen. Toen ik eindelijk lekker onder m’n fleece trui in slaap was gevallen (waarom moet opeens dat licht aan gaan?) werd ik helaas om 2 uur NL-tijd, bruut gewekt door m’n buurman omdat m’n ontbijtje klaar stond. Zucht. M’n buurman dus, geen vieze dikke duiters, maar wel een Duitser in de 40 die met 4 vrienden naar Bangkok ging, ik gok dat ze niet gingen backpacken….

Nou goed, toen Bangkok airport, eerst maar eens rustig wat Thaise Bath uit de muur gehaald, m’n rugzak van de band gehaald en dat kleine rugzakje daarin gepropt (dat paste!). Op naar, tja waarheen wist ik eigenlijk niet, maar de airport express bus die ik tegen kwam klonk als een goed vervoersmiddel, dus die heb ik maar genomen. Prima busje, beetje gammel, maar met airco, wat wil een mens nog meer? Er was me gezegd dat ik er bij de eerste stop uit moest, dus dan doe je dat maar, kaartje in de hand en een wat gedesoriënteerde Japanner naast me (wij waren de enige twee die daar plompverloren uitstapten). We stonden daar samen wat verlaten in een overvolle straat met alleen maar goedlachse Thai, dus de Jap maar gevraagd waar hij heen moest. Hij moest naar ander hotel, maar volgens het kaartje zou dat in de dezelfde richting zijn als het mijne. Ik stelde voor om naar links te lopen, want kiezen uit links of rechts geeft 50% kans op succes, ja toch…?! Die keuze bleek voor hem goed, ik moest echter weer terug richting de bus stop. Nou goed, m’n gedesoriënteerde Japanner gedag gezegd en weer dezelfde weg terug, maar dan aan de overkant. Blijkbaar straalde ik ook desoriëntatie uit, want al snel kwam er een vriendelijk Thaise mevrouw naast me lopen die vroeg waar ik heen moest en waar ik allemaal in Thailand heen ging, waar ik vandaan kwam (zeker best koud in NL he, zei ze… hahaha), zij was op weg naar de bank waar ze werkte en gezellig kletsend heeft ze me helemaal naar het hotel gewandeld. Ik vind de Thai tof!

Hotel is gewoon een hotel, ruikt er een beetje muf, maar ben niet van plan er veel tijd door te brengen. Slechts een half uurtje wachten voordat m’n kamer klaar was en toen kon ik eindelijk even lekker douchen. Inmiddels was het een uurtje of 1 en ik was klaar om m’n eerste echte stappen in Bangkok te zetten. Mijn doel was het Royal Palace en ik had bedacht om daar maar per taxi heen te gaan. De taxi service in het hotel vroeg daar 500 bath voor en dat leek me wat veel, dus toch maar naar buiten gewandeld. Waar het natuurlijk inmiddels het heetst van de dag was waardoor het zweet me na 2 stappen aan alle kanten uitbrak (het went en morgen neem ik wel zonnebrand mee…) De tweede taxi wilde me voor 300 bath brengen, ik deed toen een zielige poging om af te dingen. Dat ging ongeveer zo. Hij: Waar wil je heen? — Ik: Royal Palace — Hij; Ik breng je voor 300 Bath — Ik: ik wil 250 betalen — Hij: ik breng je voor 300… Ik: Ok! Die skills moet ik nog even oefenen.

Royal Palace was erg mooi, heb m’n foto-dag-quotum ruim overschreden, maar het was dan ook m’n eerste tempel. Hoewel het een beetje bewolkt is, is die zon verdomde warm als hij eenmaal doorkomt, maar met af en toe een rust pauze en flink wat water heb ik het geloof ik aardig gered. Na de Palace had ik honger dus ik besloot wat rond te lopen. Dat had ik beter niet kunnen doen, 1,5 later liep ik nog steeds rond en bleek m’n kaartje 70% van de straten niet te bevatten en het enige eten dat ik tegen kwam druiste in tegen alle goede Nederlandse adviezen. Na enkel verwoede pogingen om toch nog ergens te komen en meerdere tuk tuks die van de overkant van de straat al toerde, maar die ik toen nog stug negeerde, besloot ik toch maar om een van de tuk tuks te vragen om me naar Khao San Rd te bergen. Grappig detail dat hij me eerste ging uitleggen hoe ik er heen moest lopen. Wel vriendelijk natuurlijk. Khao San Rd dus, dé Backpackers strip van Bangkok en de enige plek waarvan ik zeker wist dat ik er makkelijk eten zou vinden, bovendien moest ik er natuurlijk wel even gaan kijken ondanks m’n Hotel i.p.v. Hostel.

Een leuke ervaring al die toeristen op een kluitje en natuurlijk de nodige winkeltjes. En hoewel ik het motto van Frieda wilde aanhouden “eerst kijken en later pas kopen” moest ik toch echt even een paar nieuwe slippers hebben, want die van mij zijn eigenlijk niet geschikt voor 3 uur wandelen. Het afdingen ging toen trouwens weer mis, morgen ga ik echt in de herkansing.

Weer een uur later eindelijk m’n eerste Phat Thai Chicken gegeten met een echte Thaise Heineken. Geen verkeerde keuze al zeg ik het zelf!

Ik heb het gevoel dat ik een dag van 30 uur achter de rug heb, dus ik ga afsluiten en een tuk tuk zoeken om me naar het hotel te brengen. Daar op papa’s advies nog een biertje mee naar de kamer, wat zappen en lekker slapen Hoe de dag van morgen eruitziet weet ik nog niet!

Liefs, Fleur

9 Replies to “Bangkok”

 1. He meid!
  ik vind het nu al zo stoer klinken! en moet erg lachen om je verhaal! je vermaakt je vast in je eentje! genier er van!

  dikke kus bar

 2. He meid!
  Wat fijn dat je goed bent aangekomen! en gelijk een pc opgezocht, heel goed! hahaha
  ik vind het nu al zo stoer klinken! en moet erg lachen om je verhaal.
  je vermaakt je vast in je eentje! en over 3 weken kan je als de beste afdingen.

  genier er van! heb je al veel rijst op hihihi.

  dikke kus bar

 3. Hey,

  Ik ben nu al jaloers en dan heb je nog maar een dag indrukken achtergelaten op dit blog.

  Ik kijk uit naar je volgende ervaringen.

  (f) werkt hier niet 🙂

 4. Sa-wat die Krab Fleur,

  Kicken verhaal! 😀 Dat belooft nog wat!

  FO-TOS, FO-TOS, FO-TOS!
  *kom op, jaaa, allemaal!*
  FO-TOS, FO-TOS! 😛

  xRoland

 5. Ha die Fleur

  Leuk verslag en verder een hele goede reis(had ik je nl nog niet gewenst!!!!Veel plezier en nog heel wat heerlijke Heinekes!!!!

  gr Monique

 6. Ha die Fleur,

  Leuk verhaal! Dat worden prachtige weken. Kom op dat afdingen moet toch lukken….denk aan Servie (nee niet aan werk:)) en hoe ze het daar regelen.

  Groet,

  René

 7. Hee Fleur!
  Zo, de kop is eraf! Stoer hoor, in je uppie. Ben enorm afgunstig: lekker een phat tai eten met een Singha Beer erbij….
  Heel veel plezier op je trip naar het noorden.
  Groeten Anouk

 8. Ooowww echt briljant geschreven. Zeker om bepaalde dingen moesten wij erg lachen omdat we je zien staan. Vooral die 300 bath taxi. Nou meis genieten he.
  Ga nu je volgende verhaal lezen. Hou dit vooral bij want voor ons is het super om te lezen.

  Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.