First Day in the land of the Rising Sun!

Hello all,

Welkom bij de eerste brief van de vakantie gangerz naar Japan.
Helaas nu nog vanuit het vochtige Hong Kong. Maandagochtend, rond een uur of 9, ik word lekker gewekt door een wekker en een zonnetje op m’n bolletje! Na rustig wakker te worden met een bak koffie en een peukie begint het telefoongerinkel van allemaal goede vrienden die me nog een prettige reis willen wensen. 9:30, m’n oudertjes komen het pand binnen met de artikelen die gebruikt gaan worden om m’n buren lastig te vallen (te weten een gitaar en andere instrumenten van vereniging-van-eigenaren-protest-tegen-Mike-syndromen). Rond een uur of 9:45 gaan we richting het Hol der Luchtschepen aka Schiphol, geruim op tijd komen we aan om lekker onze zooi te dumpen bij de balie, heerlijk van die grote tas af te zijn, met een hersenspinsel of ik de mooie nog-maagdelijke-tas ooit nog eens terug krijg te zien.

Altijd lekker het onzekere van reizen, ik voel me weer echt een lekkere jup die aan het werk gaat.. maar dit voelt anders.. het is vakantie! 🙂

Schiphol wordt gebruikt om alle standaard dingen te doen, zoals nog genieten van echte Nederlandse koffie en natuurlijk saucijzenbroodjes eten.. tot het tijd is om te boarden..
Eenmaal geboard wil ik lekker op m’n plek gaan zitten, helemaal gesettled door m’n schoenen uit te doen en riem vast (dat betekent in Mike termen, alle redenen om te gaan slapen!)

Helaas worden we gewekt door een lieve Engelse stem, “Mister Lina and Mister Crawfurd?”

Een flits gaat door m’n hoofd heen… heb ik het gas uitgedaan… oh nee
andere flits sorry… De lieve stem gaat over in supel-fout-Engels-uitgesploken-dool-Chinezen; You have been tlansfelled to Business class… Schok.. damn, nu hebben we betere service en grotere beenruimte… damn sux to be me… nee serieus, we werden verplaatst naar een heerlijke business-class ruimte waar we genoeg ruimte hadden om een schoenenkast te installeren.. afstandsbediening voor alles en een grote knop van “Ik-wil-voer-of-zuipuh”… Heerlijke dingen om misbruik van te maken vooral voor zo’n bitch als ik kan zijn op vakantie… heerlijk.

Rond een uur of 14:00 we are AIRBORNEEEEEEEE, nog meer redenen om eigenlijk te slapen.. helaas was ik vergeten dat bij Business class je constant wordt lastig gevallen voor voer en drankjes…

Goh wat rot.. nou ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel heb gevreten in een paar uur… twee voorgerechtjes, sla (ja ja ja ik weet een nieuwe sla variant), crabsalade, broodjes, vail (ik weet niet meer wat het in het Nederlands is, maar ik geloof dat het Kalfsvlees is), pasta, groenten, hagendass ijs, koffie en thee… nou ja… toen was het rond een uur of 15:00 toen was ik uitgegeten, na natuurlijk ook wat wijntjes te drinken.

Heerlijk.. het voordeel om met de tijd mee te vliegen is dat het in no time donker is…
Ik voel me net een kanarie als ineens het licht ophoudt en vervolgens iedereen slaapt.. mooie reden om de spelletjes van m’n tv voor me uit te proberen… damn… krijg een insert disk in drive E foutmelding… nu moet ik zoeken waar de cd-rom zit.. heel verward roep ik er maar iemand bij die er kennelijk meer verstand van heeft en na 10 minuten wordt m’n console reboot (herlaarst, opnieuw gestart, etc etc etc), nog steeds geen spellen… ach ik probeer wel wat anders… ik ga maar films kijken (toch niets anders te doen want de rest van de mensen in business class slapen…

Eerste film in mijn selectie is Twixt Calm and Passion (ja ja een Japanse film), een heel lang liefdesverhaal waar de clue me een beetje ontgaan is.. ach what else is new. Hij duurde maar twee uur dus dat scheelt. Tweede film was Shallow Hal, heerlijke film, gaat over dat je naar het innelijk van een persoon moet kijken (wat een onzin.. hahahaha) nee heel vermakelijke film, en de laatste in mijn selectie was Hard Ball (met uhhh die gozer uit de Matrix.. ben z’n naam kwijt… oh nee, Kaeno Reeves ofzo.. voor de fans van hem mijn nederige excuses voor het foutspellen van z’n naam, ik weet niet hoe je die naam schrijft.. en ik ben te lui om het op te zoeken op het internet) De film gaat over een gozer die nogal gokverslaafd is en minder gelukkige jongeren helpt met honkbal lague.. hoog Disney gehalte, wel lachen.*snif*

Ik weet niet meer wanneer we landen in Hong Kong, maar het is best al laat of vroeg.. ik weet het niet meer.. wel lekker, de bergen voor me zijn van een oosterse mysterieuze mist voorzien (ookwel bekend als SMOG) en voel me in een oosterse sfeer… Patrick is al een uur in slaap gevallen op de bank terwijl rustig van m’n boekje aan het genieten ben.. tenslotte, het heeft veel voordelen om een ander ritme te hebben dan de rest.. schijnt dat je dan geen last heb van Jet Lag… alhoewel… ik zuip waarschijnlijk gewoon meer koffie oh well can’t have it all!

Hey ik vond een internet cafe in het mooie vliegveld van Hong Kong en ga een note sturen naar de mensen thuis die uhhh denk ik aan het slapen zijn hahahahaha Oke, nog een paar uurtjes en dan mag ik weer doorvliegen naar Fukuoka waar het echte avontuur begint hihihihihi Oke mensen, het was weer gezellig een monoloog te houden voor jullie..
Ja Mata!

Mike
Crouching-Tiger-Hidden-Dragon-Somewhere-via-the-internet-located-in-an-airport-whilst-drinking-coke-to-stay-alive-watching-Patrick-sleep-on-the-bench-watching-time-pass-by
Crawfurd