Nihon.. Day Ichi, Ni to San

Konnichiwa!

Hier, Mike met het nieuws uit Nihon-Ji!
Waar was ik gebleven… oh ja… Hong Kong.. ik voel me ontzettend groot en lach om de stewardessen die Pinkie en Mango heten. Maar ja, Mike is ook niet alles -grin- 😉 Na een hele lange 6 a 7 uur wachten op Hong Kong, eindelijk… we mogen het vliegtuig naar Fukuoka in (dat was mooi omdat we ECHT de Chinese omroepberichten zat waren… het is NIET cool om computers Chinese dingen te laten uitspreken, want je krijgt er ECHT koppijn van). 

Ik installeer me lekker en ga zitten op m’n toegewezen plek (helaas geen business class, maar oké, ik ben op vakantie en heb geen zin om de bitch te spelen.. mijn tijd komt nog -evil grin-). Nou aan slapen kwam ik niet echt toe.. ergens in mijn onderbewuste is er nog een Engelse module aanwezig die onbewust luistert naar de teksten om me heen.. Opeens schiet ik wakker door een trigger, te weten: “We apologise but due to technical difficulties..”

Ik kan me herinneren dat ook eens bij klanten te hebben gebruikt en voel me ineens vies… nou ja ook niet voor lang.. het voordeel van buitenlandse airlines is dat ze het eerst in de moedertaal zeggen, daarna in het Engels en daarna de andere buitenlandse taal, dus bij de tijd dat ik in het Japan hetzelfde hoorde stond ik al halverwege bij de ingang! Afin, het maakte niet uit, want het duurde een tijd voordat we weer in een ander vliegtuig konden. Des te meer reden voor mij om andere mensen blij te maken met mezelf NIET van een frisse lucht te voorzien hahahaha…

Maar een uur later kunnen we eindelijk in het nieuwe vliegtuig.. en wat slapen.. eindelijk… pffff het kwam er toch opneer om maar naar Sky Japan te luisteren naar lieve stemmetjes en een rare taal…
Als we landen op Fukuoka word ik weer wakker (ik kan me niet herinneren in slaap te zijn gevallen).. bij de douane worden we natuurlijk niet vertrouwd maar vooral omdat we graag demonstratief onze tas aan het uitpakken om wat spullen te pakken.

We moeten bij de douane uitleggen dat we half Japan gaan rondtrekken en dat we bijna geen woord Japans spreken (ze verstaan ons gewoon niet hahaha). Eenmaal uit de douane gaan we richting het hotel… in een taxi want het regent.. heel erg hard… We worden gedumpt bij het verkeerde hotel happy happy happy! Dus na een kwartier babbelen gaan we verder naar het volgende hotel en rond 0:15 zijn we aan het eerste Japanse bieru!

De volgende ochtend om 8:30 is het Ohayogozaimasu! en we worden wakker en Itadakimasu! rond een uur of 9:00, gebakken zalm, miso-soep, rijst, koffie,jus en andere onidentificeerbare etenswaren, maar het smaakte goed…
10:00 gaan we aan de wandel en komen gelijk onze eerste Tempel tegen, de Tochoji tempel, mooie tempel met een ontzettende grote Boeddha (foto komen later beschikbaar) en de eerste mooie Sakura boom in bloei… ECHT MOOI!
Voor de niet Japan kenners een Sakura boom is ook wel bekend als Cherry Blossom een boom met roze blaadjes. Verder Fukuoka haven, shopping centers, berg, station gezien, allemaal druk, en totaal anders als het Europese. Na wat koffie gaan we weer ff richting het hotel om 18:00… we vallen in slaap en worden pas enige tijd later weer wakker.. Als eerste avondmaal in Japan is natuurlijk gewijd aan onze vorig bezocht land… China, want we gingen lekker aan de Ramen (Japanse Noedels) in een kleine toko, het was heerlijk en na een halve liter Biru wilden we opzoek gaan naar een bar… nou we hebben een paar uur gezocht en niets gevonden, maar na wat rondvragen hebben we wat kaarten gekregen om cafés te kunnen vinden.. joyness maar morgen weer een dagje hahaha

San guchi, tijd voor geld halen (Y10000 uitgegeven de vorige dagen, wat ongeveer 100 Euro is… denk ik..) en na 4 banken hebben we eindelijk een plek gevonden, dus maar gelijk veel geld halen… zoals gewoonlijk hehehehe. En nu zijn we naar een Internet café gegaan, zit ik aan de cola en zit in een hokje ten grote van zo’n porno peep kamer, met een relax stoel, een dvd speler voor m’n neus een paar computers en allerlei onzin om me heen.. wel lachen, kost maar 10 euro per uur ofzo hahaha, maar ja, moet toch ergens geld aan uitgegeven hé.

Ik ga zo kijken of ik de foto’s van Patrick z’n smartcard kan afhalen en op z’n pc te kwakken, dan zal ik het adres wel doorsturen!

Sayonara sweethearts en tot snel!

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Japan1″]