Owkeee another Japanese Update!

Kon wan ba Piepels!

Hier Mike-San met het nieuws uit het land van de rijzende zon, stinkende vis en zoete broodjes!  Ohhh ik was een dagje dood ziek sorry voor de vorige email maar ben weer stukken beter, maar dat stuk komt later lekker uitgebreid met details.. Uhhh als je 18 jaar of jonger bent, die stukken niet lezen en zeker niet thuis uitproberen!

Nichi Roku (Dag 6)
ja nog steeds, Manga bibliotheek, super veel shops gezien, lekker weer, heerlijk weer zelfs, 20+ graden en heerlijke zon, wordt wel ietsjes bruiner ervan! Nog langs het A-Bomb monument geweest om de mensen te herdenken van de tweede wereld oorlog ook al waren ze aan de andere kant van de oorlog.

Nog lekker met een kleine tram door Hiroshima gereden naar een Engelse pub om daar heel asociaal iets te eten wat ik eigenlijk niet mag doen.. maar toch heb gedaan.. een lekker HAMBURGER MET FRIET! Oh, wat was ik daar aan toe zeg… SMUL SMUL! die tent heette Kembeys echt leuk, met pool tafel dus daar nog even de buurt onveilig gemaakt met overvliegende ballen..
Gelukkig kunnen de woorden Sumimasen en Gomenasai goed uitspreken (het spijt ons en sorry) dus samen met een nederige buiging en alles is weer goed. Nou ja… we zijn tenslotte Bakka Gaigin (Gekke buitenlanders) dus daar moeten we wel aan blijven voldoen.. pff wel echt een verantwoordelijkheid hoor!

Nog even naar het Internet café en lekker wat kaarten om de avond door te brengen met wat lekker Sapporo bier, nog geen sake, maar daar moeten we nog de juiste Cherry blossom voor vinden!

April Fools (Dag 7)
Lekker wakker worden, heerlijke zon op onze bekkie, met onze grote tassen naar de ATM machine heen sleuren (voor mensen die niet weten wat een ATM machine is dat is een buitenlands pinapparaat waar je geld kan scoren door op de juiste knoppies te rammen).

We staan daar in een rij te wachten totdat dat ding wordt volgegooid met heerlijk veel geld wat wij eigenlijk willen hebben, als er een andere Gaigin aan komt fietsen (buitenlander). Ze is Amerikaanse en getrouwd met een Japanner, aardige meid, ze denkt dat Patrick uit Amerika komt en dat ik uit Engeland kom. Waarschijnlijk heb ik een Queen’s English accent, hmmm ik wil spontaan een bolhoedje en een paraplu… afin hartstikke gezellig gepraat en nog wat leuke dingen uitgewisseld en goede ideeën gehoord voor op onze ontdekkingstocht door het Japanse!

Daarna weer lekker aan de wandel naar het station, ja ja we lopen echt een ontzettend end af… m’n schoenen zijn ook echt versleten aan het end van deze trip trouwens. Dan weer de zoeeeeeeeeeeeeeeffff Shinkansen naar Shin-Osaka! Osaka is een ontzettend grote stad met 3.14 miljoen inwoners en heel veel betonnen gebouwen, lijkt een beetje saai. Het station is al groot genoeg om half Utrecht in te plaatsen… maar ja… je loopt wat af uhhh ik val in de herhaling…

Sorry, te veel Japanse reclame gekeken, dat is trouwens veel koeler dan de rest wat er op TV is maar dat kan ik beter uitdrukken in persoon… uhhh ja eigenlijk wel ik kan wel aardig typen maar ik kan hier geen rare geluiden maken.. damn oké oké krijgen jullie nog te goed van mij!

Er komt een aardige meneer naar ons toe die vraagt waar we heen moeten en hij wijst ons de weg naar de exit die we moeten hebben.. echt een aardige vent!

In no time waren we in het hotel waar we ff onze schoenen uitdeden.. ja luchten moet af en toe! Na het hotel zijn we maar de metro een willekeurige kant opgegaan en terug gelopen… nou een saaiere straat konden we niet uitkiezen.. echt boring street! maar ach, you life, you learn!

Daarna lekker naar een café genaamd, Bar isn’t it? ja zo heet die tent echt. Hartstikke rustig, geen spannende mensen, komen een contactgestoorde bartender tegen (sorry no offense tegen de bartenders op deze e-mail lijst) maar al snel komen we er achter dat hij uit Duitsland komt (sorry no offense tegen alle Duitsers op deze email lijst)… hmm dit verhaal gaat niet goed… een paar biertjes met hem gedronken en nog een japanner gesproken die een school ging doen in Utrecht en hem m:n nummer gegeven en email voor als hij in NL komt, gaan we wat drinken, leuke gozer.

Daarna naar de Pig & Whistle cafe, al snel omgedoopt naar Piss & Whiggle, daar gezellig met de bedienster zitten praten en nieuwe woordjes Japans geleerd, vooral wat je moet zeggen als je mee wilt zuipen onder een sakura boom met Japanners… ik weet niet of het veilig is, maar daar komen we wel
vanzelf achter!

Daarna nog met een dronken Japanner en z:n vriendin heerlijk zitten praten over van alles en nog wat, was wel koel, z’n vriendin snapte geen woord van wat we zeiden maar met hand en voet werk kwamen we er wel uit, en nieuwe woordjes en correcties kregen we snel te horen (PROGRESSIE!) pati pati!
Daarna was er weer een lange dag voorbij!

Day after April Fools (Dag 8)
Richting ShinOsaka voor een Engelse kaart van Osaka en daarna gelijk door naar Osaka Kasteel, geweldig uitzicht, mooi kasteel, mooie omgeving… heerlijk veel plaatjes geschoten! Komen we in het kasteel.. komen we een lift tegen, compleet nieuwe muren, etc.. nou we voelden ons een beetje genaaid.. met een drilboor waarmee ze olie boren… in een oceaan… met windkracht 10… heel diep… uhhhhh sorry..

Maar was leuk dat er een Nederlands boek in het museum lag wat we ook konden lezen… hahahaha allemaal boeddhisten met van die koele bellen wanneer er iemand langs komt zetten… heerlijk gezicht, heel vriendelijke mensen!

Daarna zijn we naar het Amerikaanse district gegaan en toen ging het mis, ik had van die rode sinasappel sap en een kip sandwich met iets erop… nou het ging er sneller uit dan het erin ging en ik was helemaal naar de klote!
Amerikaanse district is net Amsterdam… heerlijk, ook net lowlands trouwens.. alternatieve jeugd en voelde me wel thuis.. maar ook ziek… was wat minder, daarna na het hotel een paar keer goed over m:n nek gegaan en iets van 14 uur slapen en de dag daarna wat rustiger aan doen en Mikie is weer toppie! Dus dat was de 2de April *(

Day after Day after April Fools (Dag 9)
Ontbijt, Eten, kaarten, kaarten schrijven, aardbeien eten (JAAA DIE HEBBEN ZE HIER!!! Y350 per doosje, dus uhhh 7 piekjes, net als 1 appel.. nou dan is de keuze snel gemaakt!) we missen alle twee Hollands voer.. ontzettend.. vanaf 11 uur ‘s-ochtends ruik je hier al vis… gebakken vis, gerookte vis, rauwe vis… echt erg… en als je dat niet ruikt dan ruik je wel hun gebak.. ZOETER DAN DAT bestaat niet.. m:n tanden vallen al uit m:n bek als ik erlangs loop… echt erg… bah bah.. maar ja, ik ben ongeveer 2 kilo afgevallen van de afgelopen twee dagen ziek zijn, dus ja toch maar veel gebak gegeten… je moet toch wat…

Avondeten was iets met curry kip en rijst, was redelijk weg te douwuh.. ik had het zelf echt anders gemaakt.. maar ja… het was wel lekker hoor 😉 Daarna een heerlijk avontuur beleefd in de Pig and Whistle (Piss and Whiggle), twee meiden komen binnen, nou hun ego overschreed zelfs de mijne… en ze stonden ook nog in m’n aura… oke oke ze zagen er leuk uit, van buiten, hun binnenkant is zo donker als … (nee ik wil niet die kant op met m’n verhaal).

De twee meiden zien een Amerikaan als een slachtoffer en beginnen lekker te praten, nou ik wist niet dat fout en fout zo goed konden matchen 😉 heerlijk, dan is het echt leuk om Nederlander te zijn en ze alle twee een beetje te kunnen verstaan.. heerlijk fout! een van de meiden kijkt ontzettend boos naar ons… dunno why, we are just minding our space.

4 April (Dag 10)
We ontbijten in de café break, waar we een muffin en een koffie hebben, en we zitten naar een zwerfster te kijken die haar moeite doet om niet in slaap te vallen, maar zonder succes, echt leuk om te zien hoe iemand in slaap kan donderen op die stoelen! Daarna naar Kobe met de trein om daar het onveilig te maken, na een kwartiertje in de trein ofzo komen we aan en beginnen onze mooie wandeling door Kobe, we zijn in de haven, langs Chinatown, een paar duizend winkelcentra, een paar arcades (speelhallen) en in de McDonalds geweest (ja helaas kan het niet ontkennen.. was aan junkfood toe en junkeriger kan je niet krijgen in Japan.. heerlijk) daarna naar een computershop… echt toys voor boys and girls… hmm wil eigenlijk wel die halve shop leegkopen.. echt erg.

Daarna wilden we nog op de kabeltrein, maar die was dicht, dus dat over een paar dagen weer ofzo 😉 daarna lekker weer de shinkansen en hoppa nu zit ik weer in Osaka in een internet cafeetje naar jullie een email te dichten..

Okeeee lieverds, dat was het weer!

Weer een kort (ahem) verslag uit het leven van de reizigers in Japan!

Ja mata!

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”Japan4″]