Chiang Mai

Na het Bangkok avontuur vandaag in Chiang Mai (Noorden, 2 na grootste stad van Thailand) aangekomen. Hoewel ik nog niet meer heb gezien dan het vliegveld, m’n guest house en bergen in de verte, vind ik het nu al een betere plek dan BK. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik gister wel klaar was met BK, eigenlijk is het maar een vieze grote, drukke stad, waar je gewoon niet te lang moet zijn.

Mijn dag begon gisteren dan ook met geen flauw idee hebben waar ik heen moest gaan. Dus maar vanuit het hotel gaan lopen op zoek naar de skytrain. Al snel raakte ik aan de praat met een meneertje, die me allerlei tips gaf en wat ik vooral maar moest gaan doen was shoppen… Tja dat was ik nu juist niet het plan. Na 1,5 in de brandende zon (yep ik had zonnebrand op!) uiteindelijk de skytrain gevonden. Leuke ervaring, 20 baht en een ijskoude airco trein met 100 opgepropte Tai later stond ik zon 500 meter verderop. Daar bleek een groot airco winkelcentrum te zijn, dus met een bakkie koffie en daarom gratis internet maar even een half uurtje doorgebracht. Uiteindelijk besloten een tuk tuk naar het centrum te nemen.  Een aardige schooljuf wilde me wel helpen en verzekerde me dat ik echt voor alleen maar 2000 baht (40 euries) bij Wat Aron (oudste tempel aan overkant van de rivier) kon komen. Ik geloofde er niks van, maar ze bleef volhouden. Ik werd er wat moe van dus drong er maar op aan dat ze die tuk tuk meneer vroeg om me ergens bij een pier af te zetten. Dat heb ik geweten, dwars door het stinkende drukke verkeer, door China Town, met de wind (lees; smog) in m’n haar reden we naar iets wat op het eerste gezicht een kade leek te zijn. Ik deed maar alsof ik precies wist waar ik was, betaalde en liep richting water, daar bleken dus gewoon express boats te zijn, een soort bus op water die op en neer de hele rivier vaart en stopt, naar de meeste toeristische plekken…. (Had ik dat nou maar eerder geweten). 2 haltes later uitgestapt bij een kade waar ook weer “gewoon” een ferry voor maar 3.5 bht (nog geen 10 cent!!) naar Wat Arun voer. Daar lekker op het heetst van de dag de tempel bewonderd en beklommen. Waar ik er weer aan herinnerd werd dat ik hoogtevrees heb. Omhoog was geen probleem, omlaag echter bleek die trap gewoon recht naar beneden te gaan. Na enige twijfeling (maar ja, je moet wel) met 2 handen aan de reling, de tranen in m’n ogen en een hartslag van 1100 naar beneden geklommen.

Terug bij de pier rijst (ja ja daar is ie…) met kip gegeten. Daarna Wat Po bezocht, de liggende Boeddha van 46 meter lang, erg indrukwekkend en nog wat door de buurt gewandeld. Inmiddels had ik het flink warm, dus ben ik maar op zon express boat gaan zitten en een half uur later uitgestapt, snel naar de andere kant van de steiger gerend en de boot daar weer teruggenomen.

Op advies van de schooljuf van die ochtend ging ik rond 17u naar de Golden Mount (doet zijn naam eer aan). Ze had gelijk dat het er anders te warm voor zou zijn, echter dat ik na een lange dag en veel lopen niet zat te wachten op ik weet niet hoeveel treden opwaarts hadden zij en ik niet overdacht. Nou goed ik ben er gekomen, het uitzicht was adembenemend en toen kon ik weer naar beneden wandelen. Geëindigd met eten (Thaise curry met weer hmmm rijst) op Kao San road van de eerste dag. Wel grappig dat het de eerste dag blijkbaar een national holiday was, dus toen ik daar gister aan kwam was het gewoon 6 keer zo druk, zo hoort het dus!

Nog even snel voor het slapen gaan een taxi voor de volgende dag geregeld, spullen gepakt en de wekker gezet. Vanmorgen was ik redelijk op tijd op het vliegveld…. 3,5 uur van tevoren!! Beter te vroeg dan te laat, maar ik geef toe dit was wat overdreven. Vlucht was prima, kreeg een mierzoet kauwgompje van het kleine meisje naast me om op te kauwen tijdens het opstijgen en een uur later waren we in Chiang Mai.

Ik moet even zegen hoe geweldig het Green Tullip Guesthouse is, mooi, ruim, schoon, aardige mensen. Zeker een aanrader (please tell youl fliends… ).

De komende 2 dagen heb ik een kookcursus en trekking geplant, daarna is het 2 dagen Thaise nieuwe jaar en ergens daartussen of daarna probeer ik foto’s online te zetten.

Bedankt voor al jullie leuke en lieve reacties, is erg fijn om een volle inbox te aan te treffen!!

P.S.:

– Insecten ” helaas” nog niet tegen komen, maar hou jullie op de hoogte
– Heineken inmiddels vervangen voor Singha Beer!
– Afdingen begint te komen, met hier en daar een foutje (laten we het houden op de hitte)

12 Replies to “Chiang Mai”

 1. wat een heerlijk verhaal weer!! ik heb weer om je gelachen! veel plezier met je kookcursus! uiteraard wil ik als je terug komt van je thaise kookkunsten genieten hihi..

  have fun meid!!

  hele dikke kus barb

 2. Hoi,

  Koken en de eerste PS “helaas” insecten? Aardige combinatie waar je in Thailand volgens mij wel mee uit de voeten moet kunnen.

  Erg leuk stukje weer en ben benieuwd naar de nieuwe belevingen.

  Mzzl – Ed

 3. Hoi Fleurtje,
  Spannende avonturen weer.
  Hier begint de zon ook een “klein beetje” aangenamer aan te voelen. 11 gr. (haha)
  Veel plezier op je kookcursus en je trekking tocht.
  Kus
  Nini

 4. Fleur!!

  wat ben jij stoer ineens, haha!! klinkt allemaal super spannend. fijn dat het smsen weer gelukt is.

  veel plezier nog!

  p.s. ik heb laatst rijstvlokken ontdekt die, als je ze kookt, een soort pasta worden! maar goed, dat is voor jou dus niet meer nodig.

 5. Succes in de Jungle! Ga je per Olifant, is wel zo mileu vriendelijk toch!

  Tom ligt nu in mijn rugzak.. betekend dit: rits dicht en haal me hier weg? Grapje

 6. Hey Fleurtje,

  Een hoop ervaringen in twee dagen in die grote stad. En nu maar genieten van rust en natuur. Veel succes met de kookcursus. Examen hier in Alkmaar na terugkomst.

 7. Sjeetje fleur,
  wat doet me dat goed.
  FLEUR AAN DE RIJST !!!!!!!!!!!

  Leuk, goed geschreven verslag. Ben benieuwd naar je fotos!!!!

  gr Monique

 8. Hey Fleurtje!
  Ik verwacht wel een keer gefrituurde schorpioen in rode curry met nasi wanneer je terugkomt
  Alvast een gelukkig Songkran!

  Sa-Wat-Di Pi Mai!
  สวัสดีปีใหม

  Kus, Mike

 9. hey fleur,

  leuk verhaal hoor, maarre heb je dit allemaal overgetypt uit je boekje of heb je er stiekem nog niks in geschreven? :p

 10. hey Fleur! nu kan ik tog nog tijdens te pauze wat “tijd” met je doorbrengen… 🙂
  leuk dat je deze blog houdt he.
  geniet er van! ik zal elke dag een kijkje nemen en wat er bij zetten. ik wacht op de volgende update 🙂

  greets en kiss , Kelvin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.