Bangkok River

Eindstation: Bangkok

Zondagochtend met zon uit Krabi vertrokken, in Bangkok aangekomen in een regenbuitje, maar toen ik bij m’n guesthouse aankwam was het droog en kwam zelfs de zon weer door. Met 1 dag regen op 21 reisdagen hoor je mij niet klagen!

Bijna tijd voor mijn laatste overnachting in Thailand.

Ik ben in 21 dagen van Midden Thailand naar Noord naar Zuid en weer teruggereisd.

Ik heb op 10 plekken geslapen, in 2 hotels, 5 guesthouses, 1 resort, 1 slaaptrein en 1 vliegtuigstoel.

Ik heb binnenlands ruim 3600 km afgelegd, per vliegtuig, bus (airco & non-airco), trein (airco & non-airco), tuk tuk, sawangtaw, fietstaxi, brommertaxi, olifant, boot, fiets en heel veel per voet (in verhouding dan).

Ik heb ontelbare dieren gezien, olifanten, tijgers, vlinders, vissen, lizards, kakkerlakken (dead & alive) wilde zwijnen, pony’s, kippen, pauwen, vogels en muggen (niet altijd gezien, maar de muggenbulten op mijn armen en benen bewijzen dat ze er waren, deed helpt niet altijd!)

Ik heb veel gezien, veel meegemaakt, veel gelachen en 1 keer gehuild.

Thailand is mooi en ontzettend reis-vriendelijk, de Thai zijn aardig en het eten is heerlijk. Thailand is warm en aangenaam tegelijk en soms is het vies en oud en lijkt armoede je tegemoet te stralen. Ik verbaas me er elke dag weer over hoeveel spiksplinternieuwe pick-up trucks er rijden van alle denkbare Japanse merken en Ford (ik heb welgeteld 1 Peugeot gezien) terwijl zoveel huisjes er oud en vervallen bijstaan (leningen heb ik me laten vertellen).

Kortom ik heb een mooie reis gemaakt en zou het zo over doen. Nu zeg ik wel, klaar, het is tijd om weer terug te gaan. Ik mis Mike en ik kan niet wachten om mijn backpack om te ruilen voor mijn Sicilië koffertje en samen vakantie te gaan vieren in la Bella Italia. Een beetje energie op doen voor het werken wat er straks weer aan zit te komen, want ik heb begrepen dat ik na 1 juni ook bij VNG-I mag blijven 😀

Hiermee sluit ik mijn reisverslag af, ik ga nog 1 Singha biertje drinken, mijn backpack voor de 10de keer goed inpakken en proberen wat te slapen, morgen om 7 uur met de taxi naar het vliegveld en om 10:55u op weg naar Düsseldorf!

Tot over een week in Nederland!

6 Replies to “Eindstation: Bangkok”

 1. Haai lieve Fleur,

  Dit moet zo te zien echt een geweldige ervaring geweest zijn. Ik ben trots op je en blij voor je dat je het hebt gedaan en wens je samen met Mike nog een fijne week in Italië.

  En gefeliciteerd met je (vaste?) aanstelling bij VNG!

  xRo

 2. HAi Fleur,
  Tja, je kunt het cijferen niet laten.
  We zijn nog steeds geweldig trots op je.
  Enne…. ook nog je vaste aanstelling, begrijp ik. Gefeliciteerd.
  Ga maar lekker acclimatiseren in het westen, zodat je weer met frisse moed aan de bak kan.
  Groeten en veel plezier met Mike op je volgende eiland.
  Kus, Nini

 3. Wat een leuk verslag! Nu ben ik ook een beetje in thailand geweest…
  Tot binnenkort
  Pascale / VNG

 4. Jee wat gaat de tijd snel zit je reis er nu al weer op. Ik heb genoten van je mooie verhalen kun je dit niet gewoon blijven doen via je blog op hyves uuuhhhh geen potie denk!!!!! 1 keer gehuild hahhahha super.
  Geniet van je reis met Mike. En tot snel.

  Liefs Ing

 5. Ha die Fleur,

  Ik heb de meeste van je verslagen gelezen, en ervan genoten. Nu naar het mooie Sicilie ook daar veel plezier!!!!!
  groetjes Monique

 6. He fleuriltje,

  had je nog niet echt gevolgd de afgelopen weken wegens gebrek aan internet, maar nu ik dit zo lees kan ik maar een ding zeggen: Ik ben trots op je!! Helemaal te gek, die reis!!!

  xxx irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.