Zoals voorgenomen hebben we op eerste kerstdag een rustdag op een mooie groene camping aan Lake Hawea. We slapen uit, douchen laat, wassen het beddengoed en lezen een boekje. Reza wordt gevraagd of ze met de kiwi buurmeisjes van 5 en 7 wil komen spelen, ze vindt dat nog wat spannend, dus uiteindelijk zijn we met z’n drieën op de thee met zelfgemaakte kerstcake bij onze buren. In de middag wandelen we nog wat rond het meer, eten een ijsje en gaan aan de slag voor het kerstdiner. Wraps met super kip/bonen salsa en guacamole van 2 avocado’s, om te smullen!!!

Tweede kerstdag gaan we weer “en route”. We stoppen nog even bij “puzzle world” vlak bij, een museum van puzzles en illusies en reizen dan verder naar Queenstown. We kiezen de scenic route die werkelijk prachtig is. De zon schijnt nog steeds, tussen de bergen bloeien heeeeeel veeeeel paarse en roze bloemen en op de gras heuvels grazen schaapjes. We komen tot een hoogte van 1076m met een uitzicht op Queenstown en het meer waar de stad aan ligt.

Queenstown is het bruisende hart van de adventure, reizigers komen hier voor, skydiven, bungee jump, raften, heli vluchten, speedboat ritjes en nog veel meer. Het stadje zelf is daar dan ook helemaal op gericht, vol bookings bureautjes en outdoor kleding winkels, voor ons verder niet zo bijzonder. We lunchen, maken een wandeling door het park langs de rivier, met tussenstop bij de speeltuin, smikkelen een ijsje en gaan door naar onze camping 30 km verderop.

De volgende dag is deel 1 van onze route naar de beroemde Milford Sounds, het bekendste fjord van fjordland in het Zuiden van het Zuidereiland. De Milford Sounds is te bereiken via een 120 km tweebaansweg (zonder exits, dus heen en terug), door de bergen en zelfs 1km door een uitgehakte berg heen. De route is een film, van groene naar grijze bergen, door regenwoud en vlaktes met allerlei grassen en bloemen, langs hoge bergen met watervallen en -valletjes, kabbelende en klotsende beken.

We hebben voor de tweede dag een cruise geboekt, de camping aan het eind/vertrek punt is vol dus we staan op een camping daarvoor op precies het midden van de route en dus met nog een uur in de ochtend te gaan. Deze camping is basic, maar wel met voorzieningen, dus geen elektra, telefoon of internet verbinding maar wel een warme douche en en prachtig omringt met bergen waarop witte topjes zijn te zien. De volgende ochtend zijn we er voor de wekker uit en vertrekken met lunch pakket in de rugzak precies volgens planning. Onderweg zien we te veel mooie uitzichten, waar we “maar even” stoppen, waardoor we aan het einde van de rit het gas nog even moeten indrukken en al rennend een eindsprint moeten maken om de boot te halen.

We hebben gekozen voor een kleine boot, die de route door de sounds maakt met veel kijk-stops en live commentaar. Het is een prachtige dag, echt waar, de zon schijnt volop!! Er wordt wel gezegd dat de sounds het mooist zijn als het regent, dan zijn er nog meer watervallen, maar wij vinden dit zonnetje ook prima!! We zien naast de watervallen en immense bergen ook veel zeehondjes die lekker op de rotsen in de zon liggen. Hoe schattig!! Na deze mooie cruise volgt de 2 uur Milford Sound road terug, net zo mooi als de heenweg, maar we stoppen minder vaak.

Vanavond staan we op een camping in Te Anau, het laatste stadje voor de sounds, het is echt warm vanmiddag, we chillen onder de luifel van de camper en Reza speelt in de speeltuin, waar wij heel handig precies zicht op hebben.

Morgen rijden we naar het zuidelijkste puntje van het Zuidereiland en dinsdag gaan we een dagje naar Stewart Island.

One Reply to “Van Kerst naar Milford Sounds”

  1. Hoi vakantievierders wat een prachtig land en wat een belevenis voor jullie om dit allemaal te zien ,en wij kunnen er van meegenieten.
    Jullie hadden ook een lekker kerstdiner (trouwens wij ook Deborah en Mariska en Quico en mijn persoontje hadden ook een heerlijk kerstdiner gemaakt hoor) en Edward genoot ervan om het op te eten.
    En wat zien ik MIKE de sterkste man knap staaltje .haha
    Lekker weer daar heb je hier de eerste sneeuw gemist maar daar zitten jullie nu niet op te wachten. Geniet ze en veel plezier weer op naar t zuidelijkste punt van het zuidereiland.
    En in afwachting van de jaarswisseing. xxxgroetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.